Mindset

Wanneer je denkt aan het verliezen van gewicht, of het opbouwen van spiermassa, dan denk je vaak aan het aanpassen van je voeding en bijvoorbeeld aan meer bewegen. Maar het noodzakelijke ingrediënt wat je er toe zal zetten om te beginnen, is je mindset

De 40% regel

De 40% regel is het idee wat wanner je brein je vertelt om te stoppen, dat je lichaam slechts 40% van zijn potentieel heeft benut. Je herkent het wellicht zelf wel, je zit in een zware training en je begint die twijfel in je hoofd te horen. Je geest probeert je te vertellen dat het tijd is om te stoppen. Volgens de 40% regel ben je nog steeds in staat om meer te bereiken. 

Eetgedrag

Ook kunnen je gedachten, oftwel je mindset, een sterkte invloed hebben op je eetgedrag. We eten vaker meer als we afgeleid zijn. Gedachteloos eten kan ervoor zorgen dat je meer eet dan je nodigt hebt. Dit wordt ook wel 'mindless eating' genoemd. Een verklaring hiervoor is dat de herinnering van een maaltijd gevolgen heeft voor hoe vol je zit. Ben je dus minder bewust van wat je hebt gegeten, dan kan dat je verzadigingsgevoel verstoren. 

Bekijk hier onze afslankproducten.